Ako tražite način kako se riješiti celulita, tada znajte da je anticelulitna masaža jedna od najpopularnijih metoda. Ova vrsta masaže koristi se kako bi se razbile nakupine masnih stanica ispod kože i poboljšala cirkulacija krvi.

U ovom blogu, detaljno ćemo opisati što je to celulit i kako anticelulitna masaža pomaže u rješavanju tog problema.

 

Što je celulit i zašto je važno riješiti ga se?

 

Neuravnoteženost prehrane, genetika, stres i mnoge druge stvari mogu uzrokovati celulit, a glavni uzrok celulita je loša cirkulacija krvi. Problemi nastaju u krvožilnom i limfnom sustavu jer dolazi do poremećaja cirkulacije i povećanja količine toksina i masnoće u tkivu.

Celulit se odnosi na nakupine masnih stanica koje stvaraju nepravilnosti na koži, posebice na bedrima, trbuhu, stražnjici i nadlakticama. Javlja se kada se masne stanice nakupljaju ispod kože i pritišću protok krvi i limfe što dovodi do zastoja i nakupljanja toksina i otpadnih tvari koje dalje pogoršavaju stanje.

On nije samo estetski problem, već može utjecati i na zdravlje. Zastoj krvi i limfe može dovesti do upalnih procesa, što dalje može dovesti do pojave strija, bolova u mišićima i općenito lošijeg stanja kože.

Iako se celulit najčešće povezuje s pretilim osobama, znajte da on nije samo problem koji se javlja kod pretilih osoba – on može utjecati na bilo koju osobu, bez obzira na spol, dob ili tjelesnu kondiciju.

 

Kako anticelulitna masaža pomaže u rješavanju problema celulita i koje su njene prednosti?

Anticelulitna masaža je vrsta masaže koja koristi posebne tehnike kojima pospješujemo protok krvi i limfe u tijelu. Ova masaža se obično izvodi s posebnom kremom koja pomaže u razbijanju masnih stanica i prati rezultat koji dolazi nakon svakog petog tretmana. U EsteFitu koristimo upravo takav način praćenja rezultata – unaprijed ispričamo  što svaka žena može očekivati, kako bi mogla i sama pratiti rezultate tijekom samog procesa eliminacije, a ne samo čekati krajnji rezultat.

Namijenjena je svima koji žele smanjiti pojavu celulita i poboljšati izgled kože. Često se preporučuje ženama koje se bore s nakupljanjem masnih stanica na području bedara, stražnjice, trbuha ili nadlaktica.

Tijekom masaže, terapeut koristi različite tehnike kako bi se poboljšala cirkulacija krvi i limfe, što pomaže u otklanjanju toksina, masnih stanica i otpadnih tvari.

 

Prednosti anticelulitne masaže:

  • Jedinstvena tehnika koja donosi izvrsne rezultate
  • Potpuno prilagođena i personalizirana za vaše tijelo
  • Prikladna je za sve dobi i tipove kože
  • Nema neugodnosti tijekom tretmana niti je nakon nje potreban oporavak

 

Kako ćete se osjećati nakon anticelulitne masaže?

Nakon anticelulitne masaže, osjećat ćete se opuštenije, laganije i općenito bolje. Također ćete primijetiti poboljšanje u teksturi i tonusu kože. Redovitom primjenom anticelulitne masaže možete smanjiti pojavu celulita i poboljšati zdravlje kože i tijela.

 

Kako do što boljih rezultata?

 

Kako bi se postigao najbolji rezultat, preporučuje se kombiniranje anticelulitne masaže s pravilnom i korigiranom prehranom te redovitom tjelovježbom. Konzumiranje zdrave hrane bogate vitaminima i mineralima, uz unos dovoljne količine vode, može pomoći u održavanju zdrave kože i smanjenju celulita. Također, redovita tjelovježba pomaže u poboljšanju cirkulacije krvi i limfe, što je ključno u borbi protiv celulita.

Za sve one koji imaju veću količinu celulita ili se žele brže riješiti samih nakupina, preporučujemo kombinaciju sa anticelulitnom maskom ili presoterapijom – aparaturnom limfnom drenažom. I anticelulitna maska i presoterapija, ubrzavaju djelovanje ručne masaže koja dovodi do bržih rezultata.

U toku procesa eliminacije celulita, terapeut educira svakoga pojedinca o korigiranoj prehrani i zdravijem načinu života.

Nakon što se riješite celulita, važno je nastaviti s održavanjem, povremenim anticelulitnim masažama, pravilnom prehranom i tjelovježbom kako bi se izbjeglo ponovno nakupljanje masnih stanica ispod kože. Zapamtite, briga o zdravlju tijela i kože ne treba biti privremena aktivnost, već trajni način života.

 

Zašto je važna anticelulitna masaža?

Anticelulitna masaža vrlo je učinkovita u uspostavljanju normalne cirkulacije i rada krvožilnog i limfnog sustava. Kada se koristi kontinuirano, pomaže u razgradnji slojeva celulita, što ga čini učinkovitim tretmanom za sprječavanje ponovne pojave. Celulit se najčešće tretira na nogama, stražnjici i području bedara.

Već smo spomenuli, ali htjeli bi još jednom naglasiti kako je celulit neugodan estetski problem koji može uzrokovati mnogo frustracija i smanjiti samopouzdanje. No tu se ne radi samo o estetskom problemu – ako se ne liječi na vrijeme, može izazvati ozbiljne zdravstvene probleme kao što je upala vezivnog tkiva.

Ova vrsta masaže nije samo ugodna i relaksirajuća, već je i vrlo učinkovita u poboljšanju cirkulacije i radu limfnog sustava. Korištenjem specijalnih tehnika, naši terapeuti pomažu u razgradnji slojeva celulita i sprječavaju njegove ponovne pojave.

Zapamtite, ljepota nije samo izvana, ona dolazi iznutra – zdrava koža znači i zdravije tijelo. Dakle, ako ste zabrinuti zbog celulita ili želite poboljšati izgled svoje kože, naša anticelulitna masaža je upravo ono što vam treba! Ne čekajte da problem postane ozbiljan, već nas kontaktirajte odmah, kako biste zakazali termin i uživali u glatkoj i sjajnoj koži.