Što je nordijsko hodanje?

Aktivnost koja osvaja svijet!

Nordijsko hodanje, poznato i kao Nordic walking, je oblik hodanja koji uključuje korištenje posebno dizajniranih štapova pri čemu je naglasak na aktivaciji gornjeg dijela tijela, uključujući ruke, ramena i trbušne mišiće, što čini nordijsko hodanje dinamičnijim i učinkovitijim od običnog hodanja.

Ova aktivnost potječe iz Finske i popularizirana je kao način tjelesne aktivnosti i rekreacije.

Zašto se baviti nordijskim hodanjem?

Nordijsko hodanje je prilagodljivo svim dobnim skupinama i razinama kondicije, što ga čini popularnim među rekreativcima svih profila. Također, može se prakticirati bilo gdje – u parkovima, šumama, na plažama ili čak u urbanim područjima.

Nordijsko hodanje je jednostavan, pristupačan i izuzetno koristan oblik tjelesne aktivnosti koji može doprinijeti poboljšanju općeg zdravlja i kondicije.

Što nordijsko hodanje čini tako posebnim?

 • Smanjuje tjelesnu težinu aktivirajući sve glavne mišićne skupine, što rezultira većom potrošnjom kalorija i održivim gubitkom kilograma

 • Smanjuje pritisak na koljena i ostale zglobove
 • Povećava kondiciju, snagu i izdržljivost
 • Oblikuje mišiće tijela
 • Ispravlja loše držanje
 • Jača mišiće kralježnice, vrata, ruku, ramena te nogu
 • Smanjuje napetost u vratu i ramenima
 • Djeluje antistresno i antidepresivno
 • Povećava samopouzdanje, podiže raspoloženje, poboljšava san
 • Poboljšava cirkulaciju cijelog tijela

Rezervirajte svoje mjesto:

Svoj termin možete rezervirati pozivom na broj 092/3817 208, pošaljite mail na: info@estefit.eu ili ispunite kontakt obrazac

  Nordijsko hodanje s “EsteFitom”

  Treninzi s EsteFitom donose niz prednosti u usporedbi s hodanjem samostalno.

  Evo nekoliko razloga zašto je nordijsko hodanje s nama dobar izbor:

  1. Stručno vođenje: tečajevi i treninzi se provode pod stručnim vodstvom instruktora nordijskog hodanja, licenciranog od strane Međunarodnog saveza nordijskog saveza (INWA).
  2. Motivacija i podrška: Hodanje u grupi pruža vam podršku i motivaciju, jer u grupnom okruženju, možete dijeliti svoje ciljeve, uspjehe i izazove s drugim članovima, što može povećati vašu motivaciju za redovito vježbanje.
  3. Druženje i socijalizacija: Sudjelovanjem u grupnom treningu, imate priliku za druženje i socijalizaciju s istomišljenicima. Možete upoznati nove ljude, razmjenjivati iskustva i možda čak razviti nova prijateljstva dok uživate u zajedničkoj aktivnosti.

  To je izvrstan način da uživate u ovoj aktivnosti, postignete svoje ciljeve i osjećate se povezano sa zajednicom i boravkom u prirodi i na svježem zraku.

  ”EsteFit” vodi početničke tečajeve, na kojima svakoga pojedinca podučava ispravnoj tehnici hodanja.

  Tečaj nordijskog hodanja traje dva puta po 1,5 -2 sata, ovisno o veličini grupe. Po završetku tečaja dobiva se Certifikat o završenom tečaju. Nakon završenog tečaja, možete se pridružiti našoj grupi i nastaviti s nama redovito trenirati. Trening nordijskog hodanja traje 1 sat i prilagođen je svim dobnim skupinama.

  Ciljevi tečaja nordijskog hodanja:
  1. Potaknuti pojedince i obitelji da kvalitetno koriste slobodno vrijeme za aktivnosti u prirodi;
  2. Usvajanje navike redovitog bavljenja sportsko rekreativnim sadržajima i aktivnostima u cilju poboljšanja psihofizičkog stanja organizma;
  3. Kroz usvajanje novih znanja i motoričkih vještina pozitivno djelovati na razvoj psihofizičkih sposobnosti;
  4. Približiti ljudima nordijsko hodanje kao jednostavnu i financijski gledano vrlo prihvatljivu aktivnost

  Tijekom i nakon treninga vrši se individualna analiza, savjetovanje i potrebna korekcija radi usavršavanja tehnike. Pružamo individualni
  zdravstveni i kondicijski pristup svakom pojedincu te savjetovanje oko postojećih zdravstvenih problema ili dijagnoza, savjete za mršavljenje i poboljšanje kondicije, a sve kako biste mogli na najoptimalniji način postići svoj cilj i iskoristiti najbolje od onog što nordijsko hodanje pruža. Ukratko, imamo bogatiji program sa više elemenata koji su potrebni kako bi se zaokružila cjelina ZDRAVLJE – SPORT – ESTETIKA.

  Zdravstvene prednosti nordijskog hodanja kod različitih dijagnoza

  • Poboljšava kvalitetu života osoba sa smanjenom mobilnosti
  • Učinkovita je rehabilitacijska mjera koja se može individualno prilagoditi kao pomoć pri oporavku od ozljeda, akutnim i kroničnim stanjima, uključujući artritis i druge bolove u zglobovima, dijabetes, te kardiovaskularna i respiratorna stanja
  • Omogućuje veću stabilnost, sigurnost i samopouzdanje tijekom hodanja
  • Smanjuje opterećenje na koljena i olakšava kretanje
  • Poboljšava integraciju i koordinaciju mišića
  • Povećava fleksibilnost mišića i pokretljivost zglobova ( kralježnica, kuk, koljeno, rame, gležanj)

  • Ubrzava proces rehabilitacije

  Reference naših klijenata

  Đurđa i Melita su s nama rado podijelile svoje mišljenje o nordijskom hodanju. U nastavku pročitajte što su one rekle:

  Unazad godinu i pol uključila sam se u program nordijskog hodanja koje je dodatno podiglo nivo moje kondicije i hodne pruge. Kako su treninzi na otvorenom u zelenilu, doživljavam ih i kao antistres terapiju u prirodi.” Melita Š

  Ovo je izvrsna aktivnost za svaku dob iz više razloga. Hodanje se održava 2 puta tjedno, moguće je odabrati termin koja Vam odgovara, večernji ili jutarnji.
  Zašto je nordijsko hodanje u ESTEFIT-u aktivnost koju bih preporučila svakome? Ima više razloga za to:
  – poboljšanje držanja, rad svih mišića (ne samo nogu, već ruku, gornjeg dijela tijela
  itd.);
  – postizanje i održavanje snage i kondicije;
  – boravak u zelenilu Maksimira, na svježem zraku;
  – ugodno druženje u maloj grupi korisnika….
  Sve to je odličan način za postizanje fizičkog, a i mentalnog zdravlja. Grupe su relativno male, a na hodanje dolaze osobe različitih dobi, od djece (10-12 godina) sa svojim majkama , do mladih žena, žena srednje dobi, pa i onih u zlatnim godinama (blizu 80). Nakon hodanja osjećam se totalno rasterećeno, u vrlo dobroj kondiciji, ugodno umorna, i opijena svježim zrakom. To mi daje dodatnu pozitivnu energiju za cijeli tjedan.” Đurđa E.F.

  Galerija slika s nordijskog hodanja

  Iskusite čari nordijskog hodanja s nama i prijavite se pozivom na broj 092/3817 208 ili putem emaila info@estefit.eu