Što je nordijsko hodanje?

Nordijsko hodanje je specifična aktivnost nastala iz skijaškog trčanja, u kojoj se krećemo uz pomoć posebno dizajniranih štapova i naučene tehnike, aktivirajući pri tome do 90% mišića tijela i sagorijevajući do 46% kalorija više u odnosu na obično hodanje.

Korištenjem velikog broja mišića, dolazi do povećane potrošnje kalorija uz manji napor, jer se cjelokupno naprezanje raspoređuje na mnoge mišiće, bez osjećaja iscrpljenosti.

Nordijsko hodanje je trenutno jedna od najpopularnijih aktivnosti u cijelom svijetu i jedan je od najboljih načina za postizanje bolje kondicije, zdravlja i mršavljenja.

Rezultati će se na tijelu, ali i u organizmu primijetiti nakon otprilike 3 mjeseca, a osim za srce, nordijsko hodanje je dobro i za rješavanje stresa, poboljšanje cirkulacije, smanjenje krvnog tlaka. Osim kondicije i boljeg zdravlja, nordijsko hodanje popravit će vam raspoloženje, ublažiti stres, povećati samopouzdanje, ali i općenito kvalitetu živ

Zašto se baviti nordijskim hodanjem?

Aktivnost je koja se vrlo lako prilagodi stanju kondicije i pokretljivosti pojedinca. Zbog čega je prikladna je za sve, počevši od rekreativaca i osoba sa zdravstvenim dijagnozama do vrhunskih sportaša, a provodi se tijekom cijele godine.

 • Smanjuje tjelesnu težinu aktivirajući sve glavne mišićne skupine, što rezultira većom potrošnjom kalorija i održivim gubitkom kilograma
 • Smanjuje pritisak na koljena i ostale zglobove
 • Povećava kondiciju, snagu i izdržljivost
 • Oblikuje mišiće tijela
 • Ispravlja loše držanje
 • Jača mišiće kralježnice, vrata, ruku, ramena te nogu
 • Smanjuje napetost u vratu i ramenima
 • Djeluje antistresno i antidepresivno
 • Povećava samopouzdanje, podiže raspoloženje
 • Poboljšava cirkulaciju cijelog tijela
 • Zabavna , društvena i dinamična aktivnost

Nordijsko hodanje s EsteFitom

Klub nordijskog hodanja ”EsteFit” provodi tečajeve nordijskog hodanja i redovito održava treninge za početnike i napredne.

Želite li skinuti višak tjelesne težine, postići bolju kondiciju , snagu i izdržljivost, smanjiti utjecaj stresa, ispraviti držanje i ojačati mišiće leđa i vrata, smanjiti bolove u nogama i zglobovima, oblikovati mišiće tijela, boraviti u prirodi i povećati kapacitet pluća te rad srca ili ubrzati proces rehabilitacije – NORDIJSKO HODANJE JE IDEALNA AKTIVNOST ZA VAS.

Klub nordijskog hodanja ”EsteFit” vodi početničke tečajeve, na kojima podučava svakoga pojedinca ispravnoj tehnici hodanja.

Tečaj nordijskog hodanja traje dvije subote po 1,5 -2 sata, ovisno o veličini grupe, mogu biti individualni i grupni. Po završetku tečaja dobiva se Certifikat o završenom tečaju. Nakon završenog tečaja, možete se pridružiti našem klubu i nastaviti s nama redovito trenirati. Trening nordijskog hodanja traje 1 sat i prilagođen je svim dobnim skupinama.

Ciljevi tečaja nordijskog hodanja:

 1. Potaknuti pojedince i obitelji da kvalitetno koriste slobodno vrijeme za aktivnosti u prirodi;
 2. Usvajanje navike redovitog bavljenja sportsko rekreativnim sadržajima i aktivnostima u cilju poboljšanja psihofizičkog stanja organizma;
 3. Kroz usvajanje novih znanja i motoričkih vještina pozitivno djelovati na razvoj psihofizičkih sposobnosti;
 4. Približiti ljudima nordijsko hodanje kao jednostavnu i financijski gledano vrlo prihvatljivu aktivnost

Tijekom i nakon treninga vrši se individualna analiza, savjetovanje i potrebna korekcija radi usavršavanja tehnike. Pružamo individualni zdravstveni i kondicijski pristup svakom pojedincu te individualno savjetovanje oko postojećih zdravstvenih problema ili dijagnoza, savjete za mršavljenje i poboljšanje kondicije, a sve kako biste mogli na najoptimalniji način postići svoj cilj i iskoristiti najbolje od onog što nordijsko hodanje pruža. Ukratko, pružamo bogatiji program sa više elemenata koji su potrebni kako bi se zaokružila cjelina ZDRAVLJE – SPORT – ESTETIKA.

Dobrodošli su svi, bez obzira na vašu kondiciju, snagu ili dob.

Zdravstvene prednosti nordijskog hodanja kod različitih dijagnoza

 • Poboljšava kvalitetu života osoba sa smanjenom mobilnosti
 • Učinkovita je rehabilitacijska mjera koja se može individualno prilagoditi kao pomoć pri oporavku od ozljeda, akutnim i kroničnim stanjima, uključujući artritis i druge bolove u zglobovima, dijabetes, te kardiovaskularna, respiratorna i neurološka stanja poput Parkinsonove bolesti
 • Omogućuje veću stabilnost, sigurnost i samopouzdanje tijekom hodanja
 • Smanjuje opterećenje na koljena i olakšava kretanje
 • Poboljšava integraciju i koordinaciju mišića
 • Povećava fleksibilnost mišića i pokretljivost zglobova ( kralježnica, kuk, koljeno, rame, gležanj)

 • Ubrzava proces rehabilitacije

Testimonijali 

Đurđa i Melita su s nama rado podijelile svoje mišljenje o nordijskom hodanju. U nastavku pročitajte što su one rekle:

Unazad godinu i pol uključila sam se u program nordijskog hodanja koje je dodatno podiglo nivo moje kondicije i hodne pruge. Kako su treninzi na otvorenom u zelenilu, doživljavam ih i kao antistres terapiju u prirodi.” Melita Š

Ovo je izvrsna aktivnost za svaku dob iz više razloga. Hodanje se održava 2 puta tjedno, moguće je odabrati termin koja Vam odgovara, večernji ili jutarnji.
Zašto je nordijsko hodanje u ESTEFIT-u aktivnost koju bih preporučila svakome? Ima više razloga za to:
– poboljšanje držanja, rad svih mišića (ne samo nogu, već ruku, gornjeg dijela tijela
itd.);
– postizanje i održavanje snage i kondicije;
– boravak u zelenilu Maksimira, na svježem zraku;
– ugodno druženje u maloj grupi korisnika….
Sve to je odličan način za postizanje fizičkog, a i mentalnog zdravlja. Grupe su relativno male, a na hodanje dolaze osobe različitih dobi, od djece (10-12 godina) sa svojim majkama , do mladih žena, žena srednje dobi, pa i onih u zlatnim godinama (blizu 80). Nakon hodanja osjećam se totalno rasterećeno, u vrlo dobroj kondiciji, ugodno umorna, i opijena svježim zrakom. To mi daje dodatnu pozitivnu energiju za cijeli tjedan.” Đurđa E.F.

Galerija slika s nordijskog hodanja

Iskusite čari nordijskog hodanja s nama i prijavite se pozivom na broj 092/3817 208 ili putem emaila info@estefit.eu