Želite upisati tečaj nordijskog hodanja?

Vjerujemo da ste većl čuli za nordijsko hodanje, međutim znate li zašto je ono dobro i što vam sve treba za tu aktivnost? Ako je vaš odgovor ne, onda je ovo članak za vas jer ćemo vam objasniti što je to nordijsko hodanje, zašto je ono dobro i koja oprema vam treba za njega.

Nordijsko hodanje je sjajan način da poboljšate svoje zdravlje, kondiciju i kvalitetu života. Bez obzira na vašu dob ili razinu kondicije, nordijsko hodanje može biti odličan izbor za početnike koji žele započeti svoje putovanje ka boljem zdravlju.

U današnjem svijetu, sve više smo svjesniji važnosti zdravog načina života i redovite tjelesne aktivnosti. Međutim, mnogi se bore s pronalaskom odgovarajuće aktivnosti, koja će zadovoljiti njihove potrebe. Nordijsko hodanje može biti rješenje za sve one koji traže jednostavan i zanimljiv način za održavanje tjelesne forme.

Ali prvo da ispravno odgovorimo na pitanje što je nordijsko hodanje?

To je aktivnost koja se provodi uz pomoć posebno dizajniranih štapova, a koja za razliku od običnog hoda uključuje istovremeno korištenje mišića gornjeg i donjeg dijela tijela. U osnovi, nordijsko hodanje je brzo hodanje uz korištenje štapova pri kojem osim nogu uključujemo i rad ruku i ramena, prsa i leđnih mišića te se pospješuje rad srca i pluća. Ova aktivnost može se prilagoditi različitim razinama kondicije, što znači da je pogodna za ljude svih uzrasta i tjelesne forme.

Nordijsko hodanje nije dobro samo za održavanje kondicije

Uz održavanje kondicije, nordijsko hodanje donosi i mnoge druge koristi za zdravlje. Na primjer, može pomoći u smanjenju rizika od srčanih bolesti i može pomoći u poboljšanju ravnoteže i koordinacije. Osim toga, nordijsko hodanje također može pomoći u poboljšanju raspoloženja i smanjenju stresa.

Aktivnost za koju vam ne treba puno opreme

Za nordijsko hodanje ne treba vam puno opreme, samo par kvalitetnih nordijskih štapova i odjeća u kojoj se osjećate ugodno. Štapovi se mogu naći u različitim veličinama i materijalima, stoga uz stručnu pomoć odaberite one koji vam najbolje odgovaraju. Obuća je također vrlo važna – potrebno je odabrati cipele koje će osigurati stabilnost i udobnost tijekom hodanja.

nordijsko hodanje zagreb

Postoji li tečaj za nordijsko hodanje, ako smo tek početnici?

Ako ste početnik u nordijskom hodanju, ne brinite – naš centar redovito nudi tečajeve za početnike i napredne koji će vam pomoći da savladate tehniku hodanja s štapovima i naučite osnove vježbi. Naši instruktori su stručnjaci koji će vam pružiti korisne savjete i podršku tijekom cijelog tečaja. Ciljevi tečaja nordijskog hodanja su potaknuti ljude da koriste slobodno vrijeme za aktivnosti u prirodi, usvajanje navike redovitog bavljenja sportsko-rekreativnim aktivnostima te usvajanje novih znanja i motoričkih vještina.

EsteFit klub za nordijsko hodanje nudi tečaj za nordijsko hodanje

Klub nudi individualni zdravstveni i kondicijski pristup svakom pojedincu, individualno savjetovanje oko postojećih zdravstvenih problema ili dijagnoza, savjete za mršavljenje te savjete za poboljšanje kondicije.

Kao što smo spomenuli, nordijsko hodanje može donijeti mnoge blagodati za vaše zdravlje i kondiciju. Studije su pokazale da redovito nordijsko hodanje može pomoći u smanjenju rizika od srčanih bolesti, povećanju gustoće kostiju i smanjenju rizika od osteoporoze, poboljšanju raspoloženja i smanjenju rizika od depresije te smanjenju rizika od dijabetesa tipa 2. Osim toga, nordijsko hodanje je pristupačna aktivnost koja se može obavljati gotovo bilo gdje i ne zahtijeva skupu opremu. Uz sve to upoznat ćete i ljude sličnih interesa, kojima je stalo do njihovog zdravlja.

Prijave na tečaj nordijskog hodanja u Zagrebu

U tijeku su prijave za dvodnevni tečaj nordijskog hodanja koji će se održati 03.i 10.06. u parku Maksimir. Prijave i uplate zaprimaju se do 31.05. A svoje mjesto rezervirajte pozivom na 092/ 3817 208 ili slanjem maila na: info@estefit.eu

Ne čekajte – prijavite se na naš tečaj nordijskog hodanja te započnite svoje putovanje prema boljem zdravlju i kondiciji. Naši instruktori će vas voditi kroz sve korake i pomoći vam da i vi postanete dio zajednice nordjiskih hodača.