Kako vježbanje pomaže vašem problemu?

Vježbe za leđa, ramena ili koljena ciljano jačaju mišiće leđa, ruku, trbuha, nogu. Pomažu vam poduprijeti vrat i kralježnicu, ojačati mišiće zdjelice, osnažiti važne mišićne skupine te poboljšati fleksibilnost, dok istovremeno ublažavaju bolove. Vježbe kod migrena, vrtoglavica i tenzijskih glavobolja naglasak stavljaju na precizno dijagnosticiranje trenutnog stanja i kreiranje odgovarajućeg i sigurnog rješenja u vidu vježbi koje će na najbolji mogući način dovesti do smanjenja ili potpunog izostanka simptoma. Svaka blaga nelagoda koju možete osjetiti na početku ovih vježbi trebala bi nestati kako mišići i zglobovi postaju jači i fleksibilniji.

Ovisno o uzroku i intenzitetu vaše boli, neke vježbe se ne preporučuju i mogu biti za vas štetne. S jedne strane, vježbanje je dobro i korisno kod različitih tegoba – ali treba znati da nisu sve vježbe korisne.

Neke vježbe mogu izazvati ili pogoršati bol i zato je važno da imate pokraj sebe stručnjaka koji će napraviti plan vježbanja isključivo za Vas. Izbor vježbi i prilagođavanje opterećenja treba biti strogo planirano, precizno dozirano kako biste ojačali mišiće i riješili svoj problem, a da pritom možete biti sigurni da se nećete ozlijediti. Ukoliko posjedujete medicinsku dokumentaciju bilo bi dobro da je ponesete sa sobom, kako bi se program vježbi mogao preciznije odrediti.

Zapamtite:

Kada ste zdravi, lakše je sastaviti program vježbanja, ali kad imate određene probleme, onda program trebaju sastaviti i provoditi iskusni stručnjaci.

Može li masaža pomoći vašem problemu?

Za većinu nas odgovor je vjerojatno „da“, jer je masaža neinvazivna metoda i većina nas smatra da nije rizična. Uz fizičke blagodati, pokazalo se da nam određene vrste masaže pomažu i psihološki kroz opuštanje i povećanu proizvodnju endorfina, kemijskog spoja koji čini da se ”osjećamo dobro” Od izuzetne su koristi osoba s migrenama, vrtoglavicama, tenzijskim glavoboljama, akutnim i kroničnim problemima s leđima i vratom. Ovaj tekst opisuje zašto je masaža korisna baš za Vas.

Prednosti masaže

Masaža kao terapija postaje sve više prihvaćena u medicinskoj zajednici kao vjerodostojan tretman za mnoge vrste bolova i/ili kao dodatak drugim medicinskim tretmanima. Istraživanja pokazuju da masaža kao terapija ima nekoliko potencijalnih zdravstvenih koristi za one koji pate od migrene, vrtoglavice, glavobolje te akutnih i kroničnih bolova u vratu i leđima, uključujući:

Povećan protok krvi i poboljšanje cirkulacije, što donosi potrebne tvari mišićima i tkivima. To pomaže pri bržem oporavku i smanjenju bolova.

Smanjenu napetost u mišićima. Ovo opuštanje mišića može poboljšati fleksibilnost, smanjiti bol uzrokovanu napetim mišićima i čak poboljšati san.

Povećanu razinu endorfina – kemijskog spoja koji je zaslužan što se – dobro osjećamo. Ovo poboljšanje raspoloženja može olakšati depresiju i anksioznost te pomoći u smanjenju boli i ubrzanju oporavka – posebno je važno za one koji pate od kroničnih problema s migrenama te leđima ili vratom.

PAKET MINI

5 x 30 min INDIVIDUALNO SASTAVLJEN I CILJANI PROGRAM VJEŽBI ZA OĐREĐENU DIJAGNOZU
2 x 30 min MEDICINSKA MASAŽA

Cijena: 80,00 eur (602,76kn)

PAKET MAXI

10 x 30 min INDIVIDUALNO SASTAVLJENI I CILJANI PROGRAM VJEŽBI ZA ODREĐENU DIJAGNOZU
5 x 30 min MEDICINSKA MASAŽA

Cijena: 155,00 eur (1.167,85kn)

Kontaktirajte nas i rezervirajte termin za odabrani zdravstveni paket.

REZERVIRAJTE TERMIN